Jotain turhaa kelailua maaliskuussa 2022

ACMO M**O

Sä uskot heti sitä sitä sun sun egon vinetystä. Se on sun ongelma, ettet pysty vakuuttamaan itseäsi tyhmyydeltä. Sen vinetyksen huomaaminen voi johtaa siihen, että huomaat että koitat muuttaa ajatuksillasi jotain asiaa mieluiseksesi. Esim. että mun opettaja on täydellinen enkä saa ajatella siitä mitään pahaa. Mutta zazenissa voit kohdata tän ja sulla tulee se paha ajatus siitä opettajasta.

Niin monet.. Tekee sen itsepetoksen että ne tietää tämän mutta silti pitää itseään opettajina, ja se meinaa rahan tienaamista aivopesulle alistuneilla yksilöillä. Mutta nyt tämä yksilö menee aamupesulle. Huomenta! Klo 5.01 pe 25.3. Tänään 0,7l kossu..

Our minds are not objects of behavioritstical programming.
I really think I need some coffee.

"The best idea will win, but it can't win if it doesn't compete." Ylimalkaisesti noin. Tein nimittäin [audioclip] videon youtubeen. https://youtu.be/WU3F3jiHqgM Up yoursTube ja kannattaa muistaa se ettei ratkaisu löydy uuden ideologian / uskomusten tuomisesta vanhan palasiksi revityn tilalle. Ja sitten vielä se että zazen auttaa näkemään tämän. Sen että se mieli ettii koko ajan selityksen siitä mitä sen kohde on ja että se kanssa uskoo siihen ellei se ole täysin absurdi - mutta sitäkin asiaa pystyy kompromissilla rukkaamaan.

Enmä viitti alkaa selvinpäin puhuu ihmisille koska en osaa arvioida olenko lopulta täysin ei-toivottava  ..  Ja tämä liittyy yhteen sellaiseen isompaan asiaan kuin jooga. Mullon välil sellasii oloi etten taida osata mistään muusta puhuakaan. Riittää se hymykin ellei joku selvä hätätilanne ole päällä johon kaiken lisäksi on puututtava. Kelaa nyt jos joutuisi tappelussa menemään joittenki väliin. Ainiin muuten.. Muistuu mieleen kun samoilla huudeilla liikun atm bussissa että yksi aamu mentiin töihin. Ja tämä opettaja oli auton ratissa - kruisattiin kohti kylien keskustaa ja jossai lampputolpan päässä koiraa aamulla kävelyttävän ihmisen koira vaan istui alas. Voihan tämä tietysti olla yhteensattuma. Lähtisin kuitenkin tekemään polkua tässä kohti ahimsan täydellistäneen henkilön vaikutuksesta eläimiin. Se koira ei vaan nähnyt mitään syytä miksei se nyt vois vaan istua alas paikoilleen.

Ja siis aina kun me oltiin töissä niin tällaisia poikkeuksellisia tapahtumia pääsi syntymään. Ne tilanteet jotenkin niin kuin tuli sen luokse. Enkä pystynyt mitenkään tajuamaan miten hänellä pystyi olemaan niin hyvä karma. Tuntui että olin seurassa jossa hetkessä oleminen oli hänelle lähes poikkeuksetta ainoa asia mitä tekemisen lomassa oli. Sellanen karma-jooga kokemus.  Ü

Mutta tämä onkin vaan tätä blogaamista. Maski naamalla. Joskus pystyin tekemään näitä sillein että oli ikään kuin sata ajatusta päässä joista pystyin näkemään olennaisen, sen yhden. Tästä seurasi sata uutta ajatusta, joista taas pystyin erottamaan olennaisen! Sellaisen yhdistelmän tekeminen oli niin helvetin kiehtovaa että opettelin kirjoittamaan niitä ylös. Koska just se että nää täysin joskus jopa ristiriitaiset ajatukset olivat silti korrelaatiossa. Elikkä puhun nyt sellaisesta erityisen tietoisuudentilan käyttämisestä omiin tarkoituksiin. Ja että yleensä ihminen joka ei tällaiseen kykene, kykenemätön pitämään sitä energeettistä jännitettä yllä,, se putoaa aina takaisin selitykseen; hunajakenno jossa liikutaan tahdonvoimalla vapaammin ruudusta (ajatuksesta) seuraavaan. Siinä on vaan pieni looginen ristiriita joka on ettei niitten lukuisten ajatusten samanaikaisuutta voi sillä tavalla tietää, että kyseessä olisi dharana.

Ja vielä se "joogi pyrkii sattvaan" // eikun joogi pyrkii ylittämään ajatukset että kyseessä on kuitenkin yksi kolmesta gunasta tai niiden sekoitus .. Janne Kontala nimittäin käyttää kirjassaan Jooga-sutra vähän turhankin paljon just tota mielen palauttamista johonkin kontrolliin tiedostamalla sen hetkisten ajatusten laatu. Mutta kaikillahan meillä on vähän TURHANKIN PALJON tällaisia vähän sitä vähän tätä. Mutta tuota noinaa. Taas tällaista pikku kritiikkiä.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

002 lokakuu2022 important

Muistaakseni tekstini ensivaikutelma oli eri

fi blogien kommentteja